0

Ostoskorisi on tyhjä

03.08.2022 2 min lukuaika

Kuinka pakata rinkka vaellukselle?

Oikein pakattuun rinkkaan saa mahtumaan kaiken tarvittavan, ja lisäksi rinkka tuntuu tasapainoiselta ja kevyemmältä kantaa. Rinkan pakkaaminen alkaa kotona ja se kannattaa tehdä huolella aivan alusta alkaen. Retkien ja vaelluksien aikana rinkkaa tulee purettua ja pakattua yleensä useampaan kertaan ja jokaiselle kehittyy sen mukana oma tuttu rutiini. Muutamia nyrkkisääntöjä kannattaa kuitenkin noudattaa, jotta rinkan saa hyödynnettyä parhaiten.

Retkeilijän tarpeellisimmista varusteista voit lukea blogistamme tästä linkistä Retkeilijän 10 tarpeellisinta varustetta

Pakkaa raskaimmat varusteet lähelle selkää

Raskaimmat tavarat, kuten telttatarvikkeet, ruuat (ei naposteltavat), retkikeitin, vesi ja räiskäletaikina kannattaa pakata keskelle rinkkaa ja mahdollisimman lähelle selkää. Isompien tavaroiden väliin syntyvän hukkatilan voin täyttää tavaroilla, kuten vaihtovaatteilla, joita ei välttämättä tarvitse vaelluksen aikana. Painavat tavarat määrittävät miten rinkka tasapainottuu selkään. Hyvin tasapainossa oleva rinkka asettuu mukavasti lantiolle ja on helpompi kantaa epätasaisessa maastossa.

Retkikeittimen polttoainepullo on hyvä pakata pystyasentoon, erilleen retkieväistä ja huolehtia jokaisen käytön jälkeen, että polttoainepullon korkki ei vuoda. Vuotoja voi välttää myös käyttämällä aina laadukkaita polttoainepulloja.

Rinkan juomarakko kannattaa täyttää vedellä ennen pakkaamista, sillä pakkaamisen jälkeen se on hankala saada omaan taskuunsa.

 

Pakkaa kookkaat, mutta kevyet esineet rinkan pohjataskuun

Kookkaat ja pehmeät varusteet, kuten makuupussi ja -alusta, leiritossut, tyyny ja yövaatteet on hyvä pakata rinkan pohjataskuun, jossa ne muodostavat luonnollisen pehmikkeen alaselälle. Pohjataskusta nukkumisvälineet on myös helppo kaivaa esiin päivän päätteeksi.

 

 

Pakkaa kevyet varusteet rinkan lisätaskuihin

Pehmeät ja kevyet varusteet, kuten taukotakki, sadevaatteet, hattu, EA-välineet ja vessatarvikkeet kannattaa pakata rinkan ylätaskuun, josta ne on nopea ja helppo ottaa esiin tarvittaessa. Varustetaskuihin rinkan sivuille ja lantiolle voi pakata vaelluksen aikana tarvittavia pieniä varusteita, kuten kompassi, kartta, aurinkovoide, naposteltavat eväät, otsalamppu ja vesipullo.


Pakkaa varustelenkkeihin ne tarvikkeet, jotka eivät mahdu rinkan sisälle

Kaikki varusteet on hyvä pyrkiä pakkaamaan aina rinkan sisälle. Rinkan sisälle pakatut varusteet pysyvät suojassa, eivätkä heilu ja aiheuta turhaa epätasapainoa rinkkaa kannettaessa. Jotkut varusteet, kuten vaellussauvat, isot makuualustat tai retkituolit voi pakata rinkan varustelenkkeihin. Muista vaeltaessa, että rinkan ulkopuolelle pakatut varusteet tarttuvat helposti oksiin ja voivat naarmuuntua kiviä ja kalliota vasten.

 

 

Muutama lisävinkki rinkan pakkaajalle

Kaikki varusteet kannattaa pakata kuivasäkkeihin. Kuivasäkeissä tavarat pysyvät suojassa vedeltä ja rinkan sisältöä on myös helpompi organisoida.

Kompressiohihnoilla rinkasta saa kiristeltyä ylimääräisen tilan pois ja siten tavarat pysyvät tasapainonkin kannalta oikeissa paikoissa.

Pyri pakkaamaan aina kaikki rinkan sisälle. Rinkan sisällä varusteet pysyvät suojassa, eivätkä takerru puiden oksiin ja poroaitoihin.

Käytä pakattaessa aina varustelistaa. Varustelistaa käyttämällä huolehdit, että mukana on aina kaikki tarvittava.

Kirjoita muistiin mikä vaelluksella sujui hyvin ja mitä asioita voisi kehittää. Kokemuksen kautta omat rutiinit ja parhaat käytänteet vakiintuvat. Kokemuksen kautta jokaisesta reissusta tulee aina toistaan parempi.

 

Jos jokin rinkan pakkaamisessa jäi askarruttamaan, opastamme ja autamme mielellämme. Voit ottaa yhteyttä meihin:

Sähköposti: info(a)treeline.fi

Puhelimella: 040 0450255

Tai Instagramissa ja Facebookissa

Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.