Ensikertalaisen opas Lofoottien kiipeilyyn

Ensikertalaisen opas Lofoottien kiipeilyyn

25.04.2020

Syvän sinisiä vuonoja, loputtoman pitkiä halkeamia kiinteän harmaalla graniitilla ja pastellinhohtoinen yötön yö. Voiko kiipeilijä muuta toivoakaan? Lofootit on halkeamakiipeilijän unelma. Kiipeily on mukavaa, reittien vaikeusasteet alkavat asteikon helpoimmasta päästä ja lähestymiset sekä sääolosuhteet ovat melko armollisia.

Lue lisää
Mitä reppuun multi-pitch reitille?

Mitä reppuun multi-pitch reitille?

25.04.2020

Kesän ja kärpästen myötä lähestyy myös Norjan ja Alppien multi-pitch kiipeilyreissut. Pitkillä reiteillä repun sisältöä joutuu miettimään huomattavasti tarkemmin kuin huolettomana päivänä paikallisella kiipeilykalliolla. Oikeanlainen pakkaus lisää merkittävästi pitkän kiipeilypäivän onnistumisen edellytyksiä. 
Lue lisää
Elämää Huipulla

Elämää Huipulla

16.05.2019

Luonto ja retkeily ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Sain kipinän ulkona liikkumiseen vanhemmiltani, jotka vetivät minua hiihtoretkillään mukana pulkassa jo ihan pikkulikkana. Teini-iässä tein ensimmäiset omatoimiset Lapin vaellukseni lainarinkalla ja tennarit jalassa. Asun nykyään Tampereen seudulla, mutta sydämeni tulee aina sijaitsemaan lapsuudenkaupungissani Rovaniemellä ja pohjoisen Lapin tuntureilla.
Lue lisää