0

Ostoskorisi on tyhjä

16.05.2019 1 min lukuaika

Moi ja tervetuloa palstalleni!

Luonto ja retkeily ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Sain kipinän ulkona liikkumiseen vanhemmiltani, jotka vetivät minua hiihtoretkillään mukana pulkassa jo ihan pikkulikkana. Teini-iässä tein ensimmäiset omatoimiset Lapin vaellukseni lainarinkalla ja tennarit jalassa. Asun nykyään Tampereen seudulla, mutta sydämeni tulee aina sijaitsemaan lapsuudenkaupungissani Rovaniemellä ja pohjoisen Lapin tuntureilla.
 
 
Laskeutumassa Abu Maileh tornilta Wadi Rumissa Jordaniassa. Kuva: Suvi Raatikainen
 

Nykyisen rakkauteni kiipeilyn löysin kymmenisen vuotta sitten ja osa teistä onkin ehkä törmännyt kirjoittamaani Revontulia (www.revontulia.com) -blogiin. Suurin intohimoni on pitkät, useamman köydenmitan kallio- ja jääkiipeilyreitit, joiden perässä olen matkustanut maailman sivun. Ikimuistoisimmat hetkeni kiipeilyn parissa ovat Jordaniasta, Yosemitesta, Alpeilta sekä tottakai Norjasta. Ilmastonmuutokseen heräämisen myötä olen kuitenkin pyrkinyt suuntaamaan reissuja entistä enemmän lähiseuduille. Samalla lajivalikoimani on jälleen monipuolistunut - olen hurahtanut kiipeilyn lisäksi polkujuoksuun, laskemiseen ja maastopyöräilyyn.

 
Keskiyön auringossa Ersfjordtraversella Kvaloyan saarella Pohjois-Norjassa. Kuva: Emma Karjalainen
 
 
Lempipuuhassani trädi on-sight kiipeilemässä Bohuslänin Hallindenissa. Reittinä Rapé. Kuva: Arno Viitaniemi
 
 
Parasta ulkoilussa on kahvit luonnon helmassa. Kuva: Suvi Raatikainen, Repoveden kansallispuisto.
 
 
Valmistautumassa pendelumiin Yosemiten kansallispuiston Washington Columnilla. Kuva Emma Karjalainen.
 
 
Yksi upeimpia paikkoja maailmassa, Baugenin huippu Kvaloyalla Pohjois-Norjassa. Kuva: Suvi Raatikainen.


 
Treelinen palstani tulee käsittelemään luonnossa liikkumista hieman toisenlaisista näkökulmista kuin Revontulia. Siinä missä vanha blogini jatkaa entisen kaltaisena kiipeilyn lifestyle-blogina Treelinen palstalle tulen kirjoittamaan enemmän varusteista sekä eri kiipeily- ja retkeilykohteista. Jaan myös vinkkejä luonnossa liikkumiseen kesällä ja talvella.
 

Ensi viikolla julkaistava ensimmäinen kirjoitukseni käsittelee aloittelevan kiipeilijän varustevalintoja. Tervetuloa lukemaan!
 
-Liisa
 
Minut löytää myös Instagramista https://www.instagram.com/revontulia/ ja Facebookista https://www.facebook.com/revontulia/.


Artikkelin kuva: Kiipeilylegenda Matti A. Jokisen ensinousemalla Via Finlandia reitillä Dolomiiteillä. Kuva: Lauri Aho

Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.