0

Ostoskorisi on tyhjä

07.09.2021 2 min lukuaika

Vedenkestävät ja hengittävät kuorivaatteet ovat olleet yksi merkittävin ulkoiluvaatteiden edistysaskel viime vuosikymmeninä. Kuorivaatteet ovat tehneet ulkoilusta, retkeilystä ja vaeltamisesta miellyttävää kurjemmassakin säässä. Nykyisten kuorivaatteiden toiminta perustuu materiaalien toimivuuteen ja aikojen saatossa luottotakin vedenpitävyys sekä hengittävyys saattaa alkaa näyttämään väsymisen merkkejä. Säännöllisellä ja oikeaoppisella huollolla vedenpitävävaate säilyy pitkäikäisenä, ja mikä onkaan katu-uskottavampaa kuin huolella pidetty kuoritakki.

 

Kuorivaatteen toimivuus perustuu jokaisen kerroksen yhteispeliin. Kuiva ja vettähylkivä pintakangas säilyttää kalvokerroksen hengittävyyden ja puhdas kalvokerros huolehtii vedenpitävyydestä. Ajan saatossa pintakankaan päällä oleva kylläste kuluu pois ja kangas alkaa imemään itseensä kosteutta. Kostea pintakangas ja muut likatahrat haittaavat kuorivaatteen hengittävyyttä sekä lopulta myös vedenpitävyyttä.


Kuorivaatteet tulee pestä ja kyllästää säännöllisesti.

 

 

Pesuohje


Sadekelillä kuorivaatteen pinnalle tulisi muodostua helmeileviä vesipisaroita, jotka vierivät vaivattomasti pintakankaalta. Ensimmäinen merkki kyllästeen loppuun kulumisesta on kastuneet läiskät pintakankaassa. Pintakangas on alkanut imemään itseensä vettä ja on tullut aika kyllästää se uudelleen.


Selvät likatahrat ovat myös merkki pesuntarpeessa olevasta kuorivaatteesta. Käytön myötä vaatteeseen kertyy niitä kuuluisia verta, hikeä ja kyyneleitä, jotka myös omalta osaltaan heikentävät kuoritekstiilin toimivuutta.


  • Noudata aina kunkin vaatteen omia pesuohjeita. Pesuohjeet voivat vaihdella hieman merkistä ja mallista riippuen, vaikka usein ohjeet ovat pääpiirteittäin samankaltaisia.

  • Puhdista huolellisesti pesukoneen pesuainesäiliö. Kuorivaatteiden pesussa käytetään ainoastaan niihin suunniteltuja pesuaineita. Perinteisten pesuaineiden jäämät saattavat tukkia kalvon huokoset. Älä käytä huuhteluaineita.

  • Löysää kaikki kiristysremmit, sulje vetoketjut ja tarrakiinnitykset. Kuorivaate tulee pestä mahdollisimman väljänä.

  • Pinttyneimmät likatahrat voi yrittää poistaa hieromalla puhdistusainetta hellävaraisesti suoraan tahraan.

  • Kuivaa kuorivaate huoneenlämmössä.

Osta pesuaineet tästä

 

 

Kyllästysohje


Kyllästeen tarkoitus on suojata pintakangas kosteudelta ja turvata siten vaatteen toimivuus. Kylläste voitelee kuitenkin samalla kuorivaatteen muitakin osia kestäviksi ja takaa vaatteelle siten pidemmän käyttöiän.


Kyllästeen voi uudelleen aktivoida heti pesun jälkeen laittamalla se lämpökaappiin 60-asteeseen muutamaksi minuutiksi. Jos pintakangas vettyy lämpökäsittelyn jälkeen on kuorivaate syytä kyllästää uudelleen.


Kyllästyksen toteuttamiselle on kaksi eri tapaa. Kuorivaatteen voi joko upottaa likoamaan kädenlämpöiseen veteen, johon kylläste on sekoitettu. Liuotuksen jälkeen vaatteesta huuhdotaan kylmällä vedellä ylimääräinen kylläste pois. 


Tai 


Käyttää kyllästesuihketta, jolla suihkutetaan ja levitetään kyllästettä tarkasti pintakankaalle ja annetaan vaatteen kuivua.


Liuotus sopii kuorivaatteille, joissa ei haittaa, että kyllästettä joutuu kaikille vaatteen pinnoille. Liuottaminen voi heikentää vaatteen hengittävyyttä joutuessaan sisäpinnoille ja vedenpitävälle kalvolle. Suihkuttaminen on tarkempi tapa kyllästää kuorivaate ja se on parempi tapa etenkin vaatteille, joissa on lämpövuori.

 

Jos jokin kuorivatteiden pesussa ja huoltamisessa jäi askarruttamaan, opastamme ja autamme mielellämme. Voit ottaa yhteyttä meihin:

Sähköposti: info(a)treeline.fi

Puhelimella: 040 0450255

Tai Instagramissa ja Facebookissa

Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.