03.04.2020 1 min lukuaika
Pannukakkusandwichit
vegaaninen, gluteeniton
Jo puolen kilometrin kävely kotoota lahden poukamaan eväsleipien kanssa sai ajatukset täysin irti vallitsevasta tilanteesta. Luonnon rauhoittava voimaa ei voita mikään. Retken ei tarvitse olla pitkä kutsuakseen sitä retkeksi. Retki muodostuu hyvistä eväistä, pysähtymisestä, hetkeen keskittymisestä ja luonnon ihmettelemisestä. Pakkaa eväs-sandwichit mukaan ja lähde ihan vaikka vain lähimpään luonnoksi kutsuttavaan kohteeseen kodistasi. Leivän sijaan voit kokeilla vaihteeksi porkkanapannukakkua leipänä, tai sitten käyttää mitä tahansa lempileipääsi 😊.
1 litra soija-/kauramaitoa
6 dl gluteeniton kaurajauhoseosta (tai 3dl kaurajauhoja + 3dl spelttijauhoja + 2 rkl perunajauhoja)
2 tl leivinjauhetta
3 porkkanaa hienoksi raastettuna
½ tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
Vatkaa pannukakkuainekset keskenään taikinaksi. Kaada uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa palasiksi.
Täytteet
Laita pannukakakkupalasten väliin kaikkia täytteitä.
Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.