03.04.2020 1 min

Pannukakkusandwichit

vegaaninen, gluteeniton

Pannukakku-Sandwichit

Jo puolen kilometrin kävely kotoota lahden poukamaan eväsleipien kanssa sai ajatukset täysin irti vallitsevasta tilanteesta. Luonnon rauhoittava voimaa ei voita mikään. Retken ei tarvitse olla pitkä kutsuakseen sitä retkeksi. Retki muodostuu hyvistä eväistä, pysähtymisestä, hetkeen keskittymisestä ja luonnon ihmettelemisestä. Pakkaa eväs-sandwichit mukaan ja lähde ihan vaikka vain lähimpään luonnoksi kutsuttavaan kohteeseen kodistasi. Leivän sijaan voit kokeilla vaihteeksi porkkanapannukakkua leipänä, tai sitten käyttää mitä tahansa lempileipääsi 😊.

 

1 litra soija-/kauramaitoa
6 dl gluteeniton kaurajauhoseosta (tai 3dl kaurajauhoja + 3dl spelttijauhoja + 2 rkl perunajauhoja)
2 tl leivinjauhetta
3 porkkanaa hienoksi raastettuna
½ tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä

Vatkaa pannukakkuainekset keskenään taikinaksi. Kaada uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa palasiksi.

Täytteet

 1. 200g Haluamaasi maustettua tuorejuustoa/paprikatahnaa/hummusta
  1 munakoiso - siivutettuna ja öljyssä paistettuna
  1 pieni paprika - siivuta ja paista öljyssä
  n. 350g tofua - viipaloi ja paista öljyssä
  2 avokadoa
  tuoretta basilikaa
  kuivattua oreganoa
  suolaa, pippuria

Laita pannukakakkupalasten väliin kaikkia täytteitä.

Pannukakku Sandwichit

Pannukakku Sandwichit

 


Jätä kommentti

Kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.


Myös Viimeistä Murua Myöten

Pannukakkusandwichit vegaaninen, gluteeniton Jo puolen kilometrin kävely kotoota lahden poukamaan eväsleipien kanssa sai ajatukset täysin irti vallitsevasta tilanteesta. Luonnon rauhoittava voimaa ei voita mikään. Retken ei tarvitse olla pitkä kutsuakseen sitä retkeksi. Retki muodostuu hyvistä eväistä, pysähtymisestä,
Vietnamlainen nuudelisalaatti

12.04.2020 1 min

Koska ulkona syöty ruoka on aina vielä astetta suurempi ruokanautinto. Nyt se tuntuu vielä tavallistakin isommalta nautinnolta, koska ulkoilu tässä tilanteessa tuntuu muutenkin jo niin voimaannuttavalta. Jopa etuoikeudelta verrattuna moneen muuhun Euroopan maahan. Pakkaa ruokaisa salaatti mukaan rasiaan ja nauti lounas ulkona. Istahda alas. Kuuntele luontoa ympärillesi.
Lue lisää